Diego Torres, l'exnúmero dos del conglomerat Nóos, fa molts mesos que està a l'atur per la seva imputació en la peça separada 25 del cas Palma Arena. Té tot el temps del món per estudiar-se a fons el sumari (24 toms i desenes d'annexos) i combatre el que anomena "epidèmia d'amnèsia" d'altres encausats: el seu antic amic i soci Iñaki Urdangarin i els principals peons d'aquest. Torres es va guardar milers de correus electrònics que van circular per i des de Nóos. De tant en tant treu a la llum missatges que danyen la imatge d'Urdangarin, esquitxen altres membres de la Família Reial i acrediten que el duc va mentir quan li va dir al jutge que s'havia apartat de Nóos la primavera del 2006.

objectius

Torres ataca Urdangarin perquè aquest va implicar la seva dona i perquè vol responsabilitzar-lo de tot.

Diego Torres, representat per Manuel González Peteers, revela els correus electrònics contra Urdangarin perquè aquest, el 27 de març de l'any passat, es va oposar a la petició d'exculpació d'Ana María Tejeiro, la seva dona. El gendre del Rei ha acusat Tejeiro de robar-li gai?rebé 150.000 euros i de gestionar les empreses del grup Nóos. El duc de Palma, a més, limita el seu paper a Nóos al de president institucional, sense contingut econòmic, de gestió financera i dedicat als alts contactes. El seu antic amic i soci Torres rebutja aquest perfil: sosté que el cap a Nóos va ser Urdangarin. La no imputació de la infanta Cristina, vocal de l'Institut Nóos i copropietària, al costat del seu marit, de la consultoria-immobiliària Aizóon, també irrita Torres.

correus revelats

Diego Torres ha divulgat quatre tongades de missatges.

L'exnúmero dos del grup Nóos ha lliurat ja al jutjat que instrueix el cas quatre remeses de correus compromesos per a Urdangarin. L'abril del 2012 va treure'n 8. L'octubre va fer aflorar altres 15 missatges. El 10 de gener va divulgar-ne altres cinc. La tacada més gran va ser la de dimecres passat, quan va deixar anar una traca de gairebé 30 documents.

en té més?

Segurament emmagatzema centenars de missatges.

Torres, gairebé amb total seguretat, manté ben guardats centenars o milers de correus interns i externs de Nóos.

d'on els treu?

De les còpies de seguretat del sistema informàtic.

El també expresident de Nóos es va quedar, presumiblement, les còpies de seguretat del sistema informàtic del grup empresarial. La Policia va confiscar, durant els escorcolls de novembre del 2011, centenars de correus en els ordinadors de Nóos. Curiosament no en va aparèixer cap dirigit o enviat per Torres.

Són proves?

Els documents tenen la condició de proves i ratifiquen algunes sospites dels investigadors.

Els correus electrònics han estat units al sumari com a noves proves. Cap de les parts en discuteix l'autenticitat. Els escrits ratifiquen algunes de les sospites dels investigadors, però també ajuden a formar un perfil processal de testimonis i imputats.

Danyen el duc

Cap correu és demolidor, però tots en el seu conjunt demostren que Urdangarin va faltar a la veritat.

Cap dels correus electrònics revelats és una bomba per a Iñaki Urdangarin. No obstant això, els documents, en el seu conjunt, demostren que el gendre del Rei va mentir al jutge Castro i al fiscal Pedro Horrach sobre els seus rols en el grup Nóos. També els missatges acreditarien que, malgrat les recomanacions i instruccions del seu sogre, el rei Joan Carles, el duc de Palma no va deixar de fer negocis amb Diego Torres el 2006, sinó que va ser el seu company de projectes fins que es van barallar el 2008.

què era FDCIS?

Iñaki Urdangarin va crear a l'ombra una nova fundació amb Torres.

Els correus electrònics revelen un protagonisme especial d'Iñaki Urdangarin en la Fundació Esport, Cultura a Integració Social (FDCIS). Aquesta entitat es va constituir a finals del 2006 i se li va donar forma legal el 2007. En un principi, Urdangarin no apareix per a res en aquesta fundació, cridada a succeir Nóos com a mètode per captar fons de patrocinadors privats i públics. Els missatges expliquen com el gendre del Rei sí que va prendre part activa en la constitució de FDCIS, però no va voler figurar-hi com a impulsor. El duc es va unir al projecte mesos després i va acabar sent el president de la junta de patrons. Mario Sorribas, el seu assistent personal, i imputat, li proposa manipular la pàgina web de FDCIS per aparentar una vinculació anterior amb la fundació. Sorribas també va aconsellar a Diego Torres que no tingui cap càrrec amb FDCIS per aparentar que es compleixen les admonicions del Rei d'apartar-se d'Urdangarin. El dolent per al duc de Palma és que la Fundació Esport i Cultura va comprar una empresa, De Goes Center, amb la qual, presumptament, es van evadir capitals a paradisos fiscals.

la família reial

El Rei, la seva germana Pilar i la infanta Cristina hi apareixen.

Diego Torres està seleccionant, gairebé amb delit, els escrits que dóna a conèixer al jutge i a l'opinió pública. En els correus s'esmenta el rei Joan Carles, la seva germana Pilar, i la infanta Cristina, dona d'Iñaki Urdangarin. Cap dels tres surt relacionat amb res il·legal. Simplement, són esmentats entorn de gestions per donar suport a projectes esportius auspiciats pel duc de Palma, com la creació d'un segon equip espanyol per a la Copa Amèrica: el que es va anomenar projecte Ayre.

la casa reial

Dos alts càrrecs de la Casa Reial van assessorar el duc.

Les proves facilitades per Diego Torres revelen que, entre 2003 i 2007, Carlos García Revenga, secretari de les infantes a la Casa Reial, i José Manuel Romero Moreno, comte de Fontao i assessor extern del Rei, van ajudar el duc de Palma en els seus projectes.

corinna i la firma

L'amiga del Rei i el duc "em...Palma...t" causen sorpresa.

Torres ha aconseguit sorprendre l'opinió pública amb correus on surt la princesa Corinna Sayn Wittgenstein, amiga del Rei, i amb la firma d'Urdangarin com a duc "em...Palma...t".