El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va proposar ahir un gran acord polític i social davant l'atur amb mesures a curt i mitjà termini per construir entre tots una alternativa a l'actual política econòmica que ha col·locat el país en una situació de "greu emergència social".

Rubalcaba ha enviat un document amb la seva proposta al president del Govern, Mariano Rajoy, a la resta de partits polítics, a sindicats i empresaris, que, segons ha dit, és fruit d'una llarga reflexió corroborada per les últimes dades de l'Enquesta de Població Activa.

El líder socialista va presentar el document, titulat "Creixement, ocupació i competitivitat en un marc de diàleg i concertació política i social. Propostes per a un acord polític i social davant l'atur massiu", en un acte sobre ocupació organitzat pel seu partit.

"Pretenem obrir un diàleg sincer i franc" davant "la situació tan dramàtica que viu el país", va destacar Rubalcaba, que es va mostrar convençut que la proposta del seu partit és la "forma més justa per sortir de la crisi".