El Ministeri d'Educació està estudiant la possibilitat d'ajornar la convocatòria de les beques Sèneca, aquelles que permeten estudiar en una altra autonomia diferent de la de la universitat d'origen, per al curs 2013-2014 en haver augmentat el nombre d'estudiants que sol·liciten beques per la crisi econòmica. Així ho van assegurar fonts del departament dirigit per José Ignacio Wert, que van explicar que l'objectiu del ministeri és "garantir les beques generals" i que les beques Sèneca d'aquest curs 2012-2013 estan sent pagades "en temps i forma".

No obstant això, atès que la crisi està afectant cada vegada més persones que estan veient baixar les seves rendes, més estudiants sol·liciten les beques a les quals tenen dret, i això pot provocar que, en concret, les beques Sèneca del proper curs no es convoquin.

Educació vol "prioritzar" el dret a les beques generals i per això està estudiant ajornar la convocatòria de les Sèneca, que haurien de sortir la primavera que ve. Les beques Sèneca estan dotades amb 500 euros al mes per alumne.

Menys pressupost

La secretària d'Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Montserrat Gomendio, va informar l'octubre passat al Congrés que el pressupost total per a beques educatives el 2013 s'havia reduït un 3,77 per cent respecte l'any anterior, però que les beques considerades "prioritàries" -aquelles que garanteixen l'accés a l'educació- havien augmentat en un 2 per cent.

Gomendio va reconèixer que per arribar a l'augment en aquestes beques ja s'havien reduït altres partides dins de les ajudes previstes, entre elles les destinades als programes d'intercanvi Sèneca i Erasmus.