El Front de Salvació Nacional (FSN), principal aliança opositora no islamista, va rebutjar participar en el diàleg nacional proposat pel president Mohammad Mursi per donar una sortida a la crisi que viu Egipte. El dirigent del Partit de la Constitució, Mohammad el Baradei, va afirmar que els disturbis actuals es deuen a "la falta d'una direcció raonable, l'absència de resposta a les demandes de la revolució que hi hagi Justícia, les diferències sobre la Constitució i la incapacitat del Govern de garantir la seguretat". Per al Premi Nobel de la Pau, el diàleg al qual els ha convidat Mursi no té contingut i no és objectiu, i va demanar que sigui seriós i amb una agenda precisa.

En aquest sentit, els actes de violència van continuar ahir a la capital i altres ciutats d'Egipte malgrat l'estat d'emergència i el toc de queda imposats pel president del país a tres províncies del canal de Suez. La situació sembla haver-se desbordat al centre del Caire, on una persona va morir per les ferides patides durant els xocs entre policies i manifestants als voltants de la plaça Tahrir. Enmig d'un ambient carregat de tensió, diversos efectius de les forces de l'ordre van resultar ferits pels manifestants, que també van incendiar un vehicle blindat de la policia.

Per part seva, la Cambra alta del Parlament egipci va aprovar el projecte de llei presentat pel Govern pel qual s'autoritza a l'Exèrcit vetllar per la seguretat al país i detenir civils.

Presidida per Ahmad Fahmi, la Cambra alta o Xura va donar llum verd perquè les forces armades puguin detenir civils i presentar-los davant la justícia, en cooperació amb la policia per preservar la seguretat i protegir les institucions vitals de l'estat.