Rubalcaba assegura que el PSOE ´reestructurarà´ la Fundació Ideas

El PP reclama coherència al secretari general dels socialistes i li exigeix que destitueixi Caldera

 
Rubalcaba va recordar que Carlos Mulas va ser destituït "fulminantment".
Rubalcaba va recordar que Carlos Mulas va ser destituït "fulminantment". inma mesa/efe

MADRID | EFE/DDG El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va afirmar que el seu partit està pensant en "reestructurar" la Fundació Ideas perquè no torni a passar un cas similar al que han protagonitzat el destituït director de la fundació Carlos Mulas i la seva dona Irene Zoe Alameda, que va usar el pseudònim d'Amy Martin. Durant una entrevista a TVE, Rubalcaba va recordar que Mulas va ser destituït "fulminantment" pel PSOE del seu càrrec al capdavant de la Fundació Ideas i va garantir que tornarà tot els diners obtinguts a través dels articles signats per Amy Martin.
Preguntat per la informació publicda per El Mundo sobre un contracte signat pel gerent del PSOE, Xoán Cornide, en el qual consta que es va reunir amb la inexistent escriptora Amy Martin, el secretari general del PSOE es va limitar a afirmar que aquest document "forma part de l'estafa". Aquesta institució va rebre en l'any que es va signar el contracte tres milions d'euros de subvencions de l'Estat, el que va constituir la seva font fonamental d'ingressos.
Per altra banda, el portaveu d'Hisenda del PP al Congrés, Antonio Gallego, va reclamar "coherència", "valentia" i "determinació" a Rubalcaba perquè destitueixi l'exministre Jesús Caldera com a vicepresident executiu de la Fundació Ideas. El diputat del PP va assegurar que Caldera ha d'"assumir la seva responsabilitat per la corrupció, finançament irregular i tràfic d'influències" a la Fundació Ideas i que, si no dimiteix, el secretari general del PSOE hauria de destituir-lo dins de la "reestructuració" que prepara a la fundació.
A més, va destacar que el PSOE no pot tenir "dos criteris a l'hora de mesurar" els cassos de corrupció: "No es pot mesurar la teva corrupció amb afecte i la de davant amb contundència extrema", va afegir. "Que s'apliquin el conte ells ara i siguin coherents amb el que ens demanen a nosaltres, perquè a tot arreu couen faves i al PSOE, a cullerades", va destacar.
Per part seva, Caldera va afirmar que no té cap intenció d'abandonar el seu lloc, ni posar-lo a disposició del partit dins de la reestructuració que va anunciar el secretari general: "Jo no penso dimitir, això segur", va dir. Caldera va indicar que ell se sent enganyat com el que més, "i crec que la meva única responsabilitat va ser portar Mulas a la Fundació Ideas".
Finalment, el jutge Pablo Ruz, que instrueix la causa sobre la trama de corrupció Gürtel a l'Audiència Nacional, ha preguntat a la Fiscalia Anticorrupció si ha d'investigar la "suposada comptabilitat B" del PP i si existeix alguna relació entre els sobresous que haurien cobrat dirigents d'aquesta formació i la troballa a Suïssa de 22 milions d'euros a nom de l'extresorer Luis Bárcenas.

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema