El ple del Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el conflicte positiu de competència promogut per l'Estat contra el decret foral de Navarra que posa les bases per a l'accés a les prestacions del règim d'universalització de l'assistència sanitària pública a Navarra i recull l'atenció als immigrants en situació irregular. El Decret aprovat per l'Executiu navarrès permet que les persones que d'acord amb la normativa estatal bàsica manquin de la Targeta Sanitària Individual (TIS) del Sistema Nacional de Salut puguin accedir al document d'identificació d'accés al règim d'universalització de l'assistència sanitària pública a Navarra.

Així mateix, segons va informar el tribunal, el ple ha decidit traslladar la demanda i documents presentats al Govern navarrès amb la finalitat que en vint dies aporti tots els documents i al·legacions que consideri convenients.

En aquest sentit, el Govern de Navarra presentarà al·legacions davant la decisió del Tribunal Constitucional, al mateix temps que sol·licitarà l'aixecament de l'esmentada suspensió. L'Executiu foral argumentarà que aquesta norma entra dins de les competències d'autogovern de Navarra.