El president interí de Mali, Dioncounda Traoré, va anunciar que convocarà eleccions "lliures, justes i creïbles" abans del 31 de juliol. Traoré, en el poder des d'abril de 2012, va fer l'anunci al final d'una conferència de donants celebrada a la capital d'Etiòpia, Adís Abeba. La comunitat internacional reclama des de fa temps a Traoré que restableixi amb rapidesa l'ordre constitucional a Mali.

Paral·lelament, el primer ministre interí, Django Sissoko, va avançar el full de ruta del seu Govern per al període posterior a la reunificació del país, mentre les tropes franco-malianes asseguraven les seves posicions a Gao i Tombouctou amb el punt de mira posat a Kidal, encara en mans rebels. Sissoko va prometre davant l'Assemblea Nacional "l'alliberament total del territori en el menor temps possible, el retorn de l'Administració i la inauguració ràpida d'un diàleg intercomunitari".

La comunitat internacional es va comprometre a dedicar 455 milions de dòlars a la lluita contra els rebels de Mali durant la conferència de donants. El principal donant va ser Japó, que aportarà 120 milions de dòlars a la missió de missió militar internacional de suport a Mali (AFISMA), seguit dels Estats Units, amb 96 milions; la Unió Europea (UE), amb 63 milions; i la Unió Africana, amb 50 milions.

En un altre ordre de coses, l'avió Hèrcules espanyol desplegat des de dissabte en l'operació de Mali va realitzar la seva primera missió amb el trasllat de tropes franceses des de Dakar, capital senegalesa on té la seva base, fins a Bamako, capital maliana, va informar el Ministeri de Defensa. La missió va consistir en el transport d'efectius de les forces armades franceses a bord d'un avió C-130 Hèrcules de l'Ala 31 de l'Exèrcit de l'Aire.