El PSOE va denunciar que l'alcaldessa del PP de Ciudad Real, Rosa Romero, va cobrar sobresous d'almenys 25.450,34 euros durant els anys 2002 i 2003, quan a la gerència del PP hi havia Luis Bárcenas. "Estic en condicions d'afirmar que el senyor Bárcenas, com a gerent del Partit Popular, li va pagar a la senyora Rosa Romero un sobresou d'almenys 25.450,34 euros", va afirmar la secretària d'Organització del PSOE a Ciudad Real, Blanca Fernández.

Segons va assegurar Fernández, els cobraments de Rosa Romero es van realitzar els anys 2002 i 2003, etapa en la qual l'actual alcaldessa de Ciudad Real va ocupar el càrrec de secretària de Política Municipal a l'Executiva Nacional del PP amb Javier Arenas com a secretari general.

La secretària d'Organització del PSOE de Ciudad Real va demanar a Romero que aclareixi "si va rebre aquests 25.450,34 euros de sobresous mitjançant transferència bancària o mitjançant un sobre". A més, els socialistes li van exigir que expliqui "si va declarar l'IRPF corresponent a Hisenda i si els diners rebuts procedien de la comptabilitat oficial del Partit Popular". Fernández va insistir a demanar "claredat" davant aquests fets que, segons va assegurar, té constatats amb documentació.

L'alcaldessa de Ciudad Real, per part seva, va negar de manera "rotunda" aquestes acusacions i va anunciar l'ampliació d'una querella criminal que ja va presentar contra altres responsables socialistes, a més de Blanca Fernández, ja que en les seves acusacions "no aporta cap prova" i està cometent així "un presumpte delicte d'injúries i calúmnies".

Romero va voler deixar clar que "les meves retribucions salarials sempre les hea rebut per transferència bancària i d'acord amb la legalitat", segons va assenyalar en un comunicat, "com així es pot comprovar en les meves declaracions de la renda i en les meves declaracions de béns". Romero va voler advertir en la mateixa nota que "interposaré les accions legals que siguin necessàries contra aquelles qpersones ue vulguin seguir difamant-me i mentint en la mateixa línia".

Continua la investigació

Per altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha sol·licitat a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció els impostos de patrimoni de Luis Bárcenas i de la seva dona, Rosalía Iglesias. Segons l'acte de Ruz, es tracta de comprovar si és cert que els ingressos detectats en un compte bancari del matrimoni durant l'any 2006 es deuen a la venda d 'uns quadres que eren de la seva propietat. El jutge els atribueix un presumpte delicte fiscal comès aquell any en el qual podrien haver defraudat una quota de 222.000 euros, segons la Ser.