L'extroserer del PP Luis Bárcenas ha negat aquest dijous en un comunicat que es produïssin pagaments més enllà de la comptabilitat oficial del partit, segons ha informat l'agència Efe. El desmentiment de Bárcenas arriba després que 'El País' publiqui avui una relació de noms de la cúpula del partit, entre elles l'actual president del govern, Mariano Rajoy, que haurien cobrat sobresous durant 20 anys. "Mai no es va dur a terme per mi ni per cap altra persona entrades o sortides de fons diferents als declarats oficialment pel partit", afirma Bárcenas. També, desmenteix que es fes entrega de diners a exministres Rodrigo Rato, Ángel Acebes, Francsico Álvarez Cascos i Javier Arenas, entre d'altres.

En el comunicat, assegura que mai en la seva condició de tresorer del partit va fet cap actuació que comportés incomplir la llei ni dels "estrictes principis ètics del Partit". "En escrupolós compliment de la llei, la comptabilitat del Partit va ser sempre presentada en el Tribunal de Comptes per a la seva fiscalització", manté Bárcenas, qui insisteix que durant aquests anys no va haver-hi cap irregularitat.

"Sempre em vaig esforçar en actuar amb la màxima transparència en la gestió dels ingressos i despeses del partit, com em consta que igualment ho va fer Álvaro Lapuerta", afirma Bárcenas, que afegeix que si va cometre "algun error -com vaig fer sens dubte-" no va ser amb diners d'una "comptabilitat paral·lela" a la del partit.

Per últim, l'extresorer expressa el "profund pesar pel mal injust" que s'està fent al partit, i en especial, a persones com Mariano Rajoy, que "sempre m'han demostrat una altura moral, professional irreprotxable" i assegura que es reserva "accions legals, penals i civil" contra els qui "llencen a l'opinió pública falsedats com les recollides avui per 'El País".