L'extresorer del PP Luis Bárcenas va presentar al jutge del cas Gurtel a l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, documents que proven que es va acollir a l'amnistia fiscal aprovada pel Govern per regularitzar el 2012, davant Hisenda, gairebé 11 milions d'euros que no havia declarat en el seu moment. Bárcenas, que tenia diners en comptes bancaris a Suïssa, va documentar davant del jutge, que va donar trasllat al fiscal, com es va acollir a l'amnistia fiscal a través de la seva societat Tesedul.

La defensa de Bárcenas va presentar un escrit a l'Audiència Nacional en el qual explica que el seu client va regularitzar 10.988.040 euros acollint-se al Reial Decret 12/2012, l'anomenada amnistia fiscal, reconeixent que corresponen "a fons a nom de Tesedul no declarats en el seu moment i ara regularitzats". Aquesta quantitat, segons la seva defensa, correspon a fons que no estarien prescrits.

Bárcenas va aportar tres documents: la liquidació presentada per aquesta quantitat, de la qual ha pagat el 10%; una declaració complementària de l'Impost de Societats a nom de Tesedul (exercici 2011, presentada el 28 de desembre passat, per la qual va pagar 317.995 euros); i els justificants de les dues quotes pagades pels documents un i dos.

L'extresorer i exsenador va obtenir els diners d'activitats industrials desenvolupades en un país llatinoamericà amb altres socis, segons va explicar fa dies el seu advocat, Alfonso Trallero.

Per part seva, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va assegurar que el fet que l'extresorer del PP hagi confirmat que va regularitzar gairebé onze milions d'euros dels diners que tenia a Suïssa no afecta el procés judicial del cas Gürtel ni tampoc l'amnistia fiscal. Montoro va recordar que Bárcenas no es va acollir a l'esmentada amnistia en condició de persona física o jurídica, "sinó a través d'interposats".

Finalment, el portaveu del PSOE a la Comissió d'Hisenda del Congrés, Pedro Saura, va considerar demostrat que l'amnistia fiscal ha estat un "un vestit a mida per a defraudadors". Saura es va preguntar "quants Bárcenas més hi ha en l'amnistia fiscal?", en els més de 30.000 expedients que s'han acollit a aquest procés. Va destacar que tot s'ha conegut gràcies a una comissió rogatòria, i no perquè el Govern "volgués explicar-ho".