La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha negat "rotundament" que documentació publicada aquest dijous pel diari 'El País' es correspongui amb la comptabilitat del partit i ha expressat la seva "indignació" i de l'actual i anteriors direccions de la formació popular. Segons De Cospedal, la comptabilitat del PP és "única, clara, transparent i sotmesa la Tribunal de Comptes" i ha deixat clar que el seu partit no "ha acceptat, accepta ni acceptarà cap tipus de xantatge". La dirigent popular també ha anunciat que s'iniciaran accions judicials per la difusió i reproducció d'aquestes informacions, el contingut de les quals no ha volgut comentar perquè no en reconeix la "veracitat".

La secretària general del PP també ha explicat, en una roda de premsa des de la seu del partit Madrid, que aquests dies la tresorera del partit està elaborant una auditoria interna i que els dirigents -anteriors i actuals- de la formació són sotmesos de manera voluntària a una "declaració jurada". Segons De Cospedal, els resultats d'aquesta auditoria i de les declaracions es donaran a conèixer "en la major brevetat possible".

De Cospedal ha dit que el PP està compromès amb "el major exercici de transparència" que "ha fet mai" un partit polític a l'Estat i que arran de les informacions sobre l'existència dels comptes bancaris de Bárcenas a Suïssa es va engegar aquesta auditoria interna, que vindrà seguida d'una altra d'externa.

La dirigent popular, d'altra banda, ha subratllat que les retribucions al partit es fan per transferència bancària, amb la corresponent deducció per a Hisenda i el pagament de cotitzacions a la Seguretat Social. "No hi ha cap tipus de retribució diferent" ha insistit la dirigent popular, que ha afirmat que no reconeix altra comptabilitat que no sigui l'oficial i que no hagi estat presentada al Tribunal de Comptes. De Cospedal ha avançat que els serveis jurídics del partit ja treballen per interposar accions legals, tant com a partit com als particulars citats en la informació.

Denuncia que es vol perjudicar el president i al govern espanyol

Per De Cospedal, les informacions publicades aquets dijous pel rotatiu 'El País' tenen l'objectiu "de perjudicar el PP, els seus dirigents i el president" i ha deixat clar que el seu partit "no ha acceptat, ni accepta ni acceptarà cap tipus de xantatge". Segons la dirigent popular, és "sorprenent" que es difonguin aquests informacions, al seu parer mancades de "veracitat", quan "el país sembla que remunta amb l'objectiu de perjudicar" el partit del govern.

En aquesta línia, ha admès que partit s'ha sentit "atacat quan es publiquen informacions per perjudicar el partit, no contrastades i es difonen coses que no són veritat". De Cospedal ha assegurat no saber "qui" està darrera aquestes acusacions i ha reiterat la intenció de presentar accions judicials.

La secretària general del PP també ha assegurat que no se sent "afectada" per la notícia que publica 'El País' perquè ja ha desmentit "rotundament" que es paguessin aquests sobresous. "No em sento inhabilitada per fer la meva feina ni els meus companys tampoc", ha afegit sobre la possibilitat d'assumpció de responsabilitat per part de l'actual direcció.