El Govern escocès reformularà la pregunta del referèndum sobre la independència d'Escòcia perquè sigui neutral, després que la Comissió Electoral considerés la seva primera proposta una mica tendenciosa. La viceministra principal de l'Executiu autònom, Nicola Sturgeon, va indicar que s'acceptaran totes les recomanacions de la Comissió, que va valorar que la pregunta plantejada inicialment pel governant Partit Nacionalista Escocès (SNP) podia "incitar a votar sí".

Sturgeon va informar que se sotmetrà a l'aprovació del Parlament d'Edimburg, encarregat de regular la celebració del plebiscit el 2014, la pregunta suggerida per l'organisme electoral: "Hauría Escòcia de ser un país independent? Sí o no". Anteriorment, el ministre principal escocès i número 1 de l'SNP, Alex Salmond, havia proposat preguntar: "està vostè d'acord que Escòcia hauria de ser un país independent?".

Després de consultar-ho amb la població, la Comissió Electoral escocesa va considerar que aquesta formulació no era prou neutra, fet pel qual va proposar l'alternativa que finalment ha estat acceptada. "Encara que han reconegut que la nostra pregunta era clara i simple, acceptem no obstant això el canvi recomanat", va afirmar Sturgeon, qui va recordar que l'objectiu del seu Govern és que l'esperat referèndum sigui "just i transparent".

A la sessió setmanal de preguntes a la Cambra dels Comuns, el primer ministre britànic, David Cameron, també va aplaudir el canvi perquè "hi havia preocupació per la tendenciositat de la pregunta". Cameron es va comprometre a treballar amb el Govern escocès per aclarir el que significaria a efectes pràctics la independència d'aquest país.