El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va retreure al PSOE les seves crítiques per l'indult a un conductor kamikaze recordant que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero també va concedir aquesta mesura de gràcia a un altre conductor suïcida amb un expedient similar i que també va adduir que patia epilèpsia. "Vostès ens van marcar el camí. Per què no volen que fem el mateix que van fer vostès?", es va preguntar el ministre en contestar a les preguntes que sobre aquest assumpte li va formularel socialista Ximo Puig a la sessió de control del Congrés.

Per a la concessió d'aquest tipus d'indults, Gallardón va explicar que es "sospesen tots els elements, inclòs el patiment de les víctimes o de les famílies de les víctimes", a més d'altres raons. En concret, i en aquest cas, que el conductor mancava d'antecedents, que no conduïa sota els efectes de l'alcohol, així com que va ser diagnosticat d'epilèpsia pel servei públic de salut de Castella-la Manxa, que va ser, va dir, "la motivació de la petició de l'indult".

A més, va comptar amb l'informe favorable del centre penitenciari en el qual estava ingressat, "constatant que en els nou anys que havien transcorregut abans del seu ingrés a la presó no havia comès cap delicte, es va penedir, es va reintegrar sòcio-laboralment i no hi havia pronòstic de reincidència".

Per part seva, la germana de la víctima, Loreto Dolz, va mostrar la seva "indignació i tristesa infinita" pels arguments del ministre de Justícia per justificar l'indult del kamikaze. Dolz va reconèixer que "tant la família com la societat estan indignades amb paraules majúscules" per les argumentacions en les quals es va basar Gallardón per justificar l'indult en la sessió del control al Congrés.