El Partit Popular ha emès un comunicat com a resposta a les informacions publicades al diari 'El País', i ha assegurat que les retribucions als càrrecs i personal del partit s'han realitzat sempre ''conforme a la legalitat i complint les obligacions tributàries''. El partit nega ''el pagament sistemàtic'' de retribucions a banda de les incloses en les nòmines mensuals amb retencions fiscals i la Seguretat Social corresponent. Des del PP s'assegura que es desconeixen ''els manuscrits publicats'' i consideren que no es pot reconèixer com ''comptabilitat'' de la formació''. Tot i mantenir-se en què ''no hi ha comptabilitat oculta'', el PP assegura que s'ha posat en marxa una auditoria dels comptes.

El Partit Popular insisteix en què les retribucions a càrrecs i personals del partit s'han realitzat ''sempre conforme a la legalitat i complint les obligacions tributàries corresponents''. En un comunicat fet públic aquest dijous, en resposta a la informació publicada al diari 'El País', en què a través d'uns manuscrits s'assegura que diferents membres i càrrecs de la formació van cobrar retribucions anuals de manera irregular, el Partit Popular nega que existís aquest ''pagament sistemàtic a persones concretes'' de retribucions diferents de les incloses en les nòmines mensuals, amb retencions i Seguretat Social.

El Partit Popular assegura que es desconeixen els apunts manuscrits publicats i el seu contingut, i que en cap cas es pot reconèixer com ''comptabilitat'' d'aquesta formació política. ''No hi ha comptabilitat oculta'' del Partit Popular, s'assegura des de la formació, que expliquen que durant ''tots aquests anys'' s'ha realitzat en el marc de la legislació de partits polítics i ha estàs sotmesa a la fiscalització del Tribunal de Comptes. Tot i això, des del partit s'ha explicat que s'ha engegat una auditoria externa i interna dels comptes, i que es coneixeran els resultats en breu.

En el comunicat també s'explica que l'assessoria jurídica del partit analitzarà les informacions publicades i estudiarà les actuacions que calgui emprendre.