La Fiscalia Anticorrupció ha enviat un escrit al jutge de l'Audiència Nacional en el qual li demana que prengui una declaració ampliatòria a l'extresorer del PP Luis Bárcenas perquè doni explicacions dels seus comptes a Suïssa. De moment, però, Anticorrupció no veu indicis que permetin vincular aquests fons amb la presumpta comptabilitat secreta del PP. Sobre la "possible existència d'una caixa B del PP", la fiscalia recorda que ja va obrir una investigació el passat 24 de gener, tot i que de moment no ha demanat que ho faci el jutge, a qui ho enviarà si creu que apareix alguna "connexió".

La petició de la fiscalia respon a l'escrit enviat pel PSOE i reclama al jutge Pablo Ruz que prengui una declaració ampliatòria a Bárcenas sobre els seus comptes a Suïssa. També demana un informe a l'Agència Tributària, traslladant la documentació aportada per l'extresorer, perquè "es pronunciï sobre la possible comissió de delictes fiscals". A més, demana que, de manera urgent, s'emeti l'informe corresponent a les declaracions tributàries del 2007, ja que prescriuen aviat.

També ha demanat a l'Agència Tributària que remeti tota la documentació relativa a la declaració especial presentada per la societat Tesedul, a través de la qual Bárcenas va acreditar a l'Audiència Nacional que havia regularitzat gairebé 11 MEUR acollint-se a l'anomenada amnistia fiscal.

La fiscalia, però, considera que de moment no veu "indicis que permetin vincular els fons del Dresdner Bank amb la denominada caixa B del PP" i que la nova documentació de la causa es el resultat de la comissió rogatòria que el jutjat va sol·licitar a les autoritats suïsses.

En un comunicat, la Fiscalia Anticorrupció afegeix que, sobre "la possible existència d'una caixa B del PP, així com en el seu cas, l'origen dels fons i el seu destí", són qüestions que estan sent investigades en unes diligències que es van obrir el passat 24 de gener, "de manera que si aparegués alguna connexió amb els fets objecte d'aquesta causa es procediria de forma immediata a la seva remissió a aquest jutjat".