La presumpta trama de desviació de fons públics a través d'un institut sense ànim de lucre dirigit per Iñaki Urdangarin i Diego Torres va utilitzar irregularment la plantilla del grup d'entitats Nóos per aconseguir majors beneficis i disminuir el pagament d'impostos, segons explica el jutge Castro en el seu acte de fiança de responsabilitat civil milionària. D'altra banda, el jutjat d'instrucció 3 remetrà a les principals Administracions Públiques valencianes un escrit convidant-les a reclamar els diners presumptament malversats per Nóos.

El jutge Castro inclou en la seva resolució un elevat nombre d'empreses, instituts, associacions i fundacions que formaven el conglomerat Nóos. Per al magistrat totes aquestes entitats funcionaven com si fossin un únic ens: "responien a una unitat organitzativa, amb comuns òrgans de govern i seus socials, en uns casos explicitats i en altres, de fet". El jutge imputa a Urdangarin i Torres el fet d'incórrer en l'anomenat prestamisme laboral: cessions il·legals de la plantilla. "Quan convenia a fins inconfessables, els treballadors es passaven d'unes a altres entitats en clara concurrència de prestamisme laboral i sense que ells mateixos ho sabessin", estableix l'acte.

Per altra banda, la infanta Cristina es troba "molt afectada" per la fiança de 8,1 milions d'euros imposada al seu marit en el cas Nóos, segons va revelar Mario Pascual ?Vives, advocat del duc de Palma i portaveu del matrimoni. Pascual va reconèixer davant del seu ?despatx a Barcelona que el duc de Palma "no està en el seu millor ?moment". El lletrat va fer un símil ?circense i va assenyalar que el seu representat afronta una situació "més difícil encara", que combatran als jutjats.