El titular del Jutjat d'Instrucció número 47 de Madrid, Adolfo Carretero, va arxivar dos presumptes casos de nens robats en els quals hi havia com a única imputada la religiosa María Gómez Valbuena, sor María, morta el passat 22 de gener. En un acte, Carretero precisa que l'advocat de sor María va presentar al jutjat el passat 29 de gener una còpia del certificat de defunció de la religiosa, que va perdre la vida als 87 anys.

La monja estava imputada, juntament amb una doctora, en un tercer cas -per una denúncia presentada per María del Mar ?Sán?chez- que s'havia unit als dos anteriors. En l'acte, el magistrat va determinar que "ha de continuar" aquest procediment per la denúncia presentada per María del Mar Sánchez per la desaparició d'un germà nascut el 3 de juliol de 1980 de la seva mare Petra G.S. al madrileny Hospital de La Paz.

Per part seva, María Luisa Torres, una altra mare que va acusar sor María d'arrabassar-li a la seva filla a la Clínica de Santa Cristina el 1982, recorrerà l'arxiu del seu cas i ampliarà la denúncia. Així ho va anunciar el seu advocat, Guillermo Peña, després de conèixer la decisió del jutge.