Amnistia Internacional (AI) va denunciar a Bamako que l'Exèrcit malià va cometre "greus infraccions dels drets humans i violacions del dret humanitari internacional" en la seva ofensiva contra els rebels que controlen el país i va demanar una investigació. "Hem sol·licitat a França i a Mali que investiguin la mort de civils", va explicar Gaëtan Mootoo, expert d'AI en aquest país africà, després de la presentació d'un informe titulat Primera avaluació dels drets humans després de tres setmanes de conflicte.

Mootoo es referia, en especial, al bombardeig llançat l'11 de gener contra la ciutat de Kona, presa un dia abans per combatents salafistes, i en què, segons l'informe, almenys cinc civils van morir per projectils llançats per helicòpters, tres d'ells de la mateixa família Aminata Maigua.

Per altra banda, el cap de l'Estat francès, François Hollande, va viatjar a Mali, país on el seu Exèrcit està portant a terme una operació militar des del passat dia 11 de gener per ajudar l'Exèrcit ?ma?lià a aturar l'avanç dels grups salafistes cap al sud. L'Elisi va assenyalar que el cap de l'Estat arribarà avui al país africà i estarà acompanyat pels ministres d'Exteriors, Laurent Fabius; Defensa, Jean-Yves Le Drian, i Desenvolupament, Pascal Canfin.

Finalment, un nou avió Hèrcules de l'Exèrcit de l'Aire espanyol amb personal i material logístic va desplaçar-se a Dakar per donar suport a la missió internacional a l'esmentada zona africana de conflicte. L'avió C-130 Hèrcules, al qual se sumaran en els propers dies altres també de suport logístic, va fer escala prèvia a la base de Morón abans d'arribar al seu destí a Dakar i emprendre el viatge de tornada. A Dakar va arribar dissabte la primera de les aeronaus amb els trenta primers efectius.