La policia mexicana manté detingudes almenys sis persones que suposadament estan relacionades amb la violació de sis turistes espanyoles a Acapulco, però contra els quals no s'han presentat encara càrrecs, segons van informar ahir fonts properes a la investigació.

Portaveus de Procuradoria General de Justícia de Guerrero (PGJG) van evitar confirmar o desmentir les detencions, que sí que van confirmar públicament familiars dels detinguts, que no han ?estat identificats per les autoritats.

Els detinguts treballaven en ?restaurants situats entre les ?zones de Barra Vieja i Playa Encantada. La investigació és duta a ?terme per les autoritats de Guerrero amb l'ajuda de la Policia ?Federal, l'Exèrcit i la Marina.

El comissari suplent de la ?localitat de Lomas de Chapultepec, Adrián Sánchez Silva, va informar la cadena CNN que "sis persones van ser detingudes des de la tarda de divendres en els seus llocs de treball en restaurants ubicats a Barra Vieja", la zona de l'est de la ciutat on es va registrar l'atac a les espanyoles el passat 4 de febrer de matinada. L'atac es va produir a l'interior del bungalou on ?dormien, en un complex turístic a la platja Alfredo V. Bonfil d'Acapulco.

Per part seva, el comissari de Barra Vieja, Freddy Palma, va ?declarar a Milenio TV que al ?poble van ser interrogades "de dotze a quinze persones" els últims dies en relació amb els fets, i va demanar una investigació exhaustiva.

Familiars dels detinguts van ?denunciar ahir davant la Comissió Estatal de Drets Humans de ?Guer?rero que elements de la Policia ?Federal i de la Procuradoria estatal van dur a terme les detencions ?sense una ordre judicial i que els ?arrestats són innocents. Alguns s'han desplaçat a l'agència del ?Ministeri Públic del Coloso, a ?Acapulco, per demanar la llibertat dels seus familiars, amb qui no ?havien pogut parlar fins ahir.

El governador de Guerrero, ?Ángel Aguirre, es va reunir amb els veïns que van denunciar les ?suposades detencions il·legals. Els familiars van al·legar que els ?agressors podrien ser gent que no viu a la zona de Barra Vieja i Playa ?Encantada. El governador es va ?comprometre a "tancar el capítol amarg" de les violacions de les sis espanyoles. Aguirre va assegurar que s'aturarà i castigarà "els ?responsables", sense que hi hagi "caps de turc".