El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va reafirmar ahir l'aliança "de germanor" amb Cuba que va iniciar el desaparegut Hugo Chávez, durant una visita a l'illa en la qual es va reunir amb els germans Castro i on els dos països van subscriure nous acords per ratificar i enfortir la seva relació bilateral.

"Nosaltres hem vingut a l'Havana per dir-li al poble de Veneçuela, al poble de Cuba, a tots els pobles d'Amèrica Llatina: Cuba i Veneçuela continuarem junts treballant", va subratllar Maduro en la cloenda de la XIII Reunió Intergovernamental entre els dos països.

"Vam venir a ratificar una aliança estratègica, històrica, que transcendeix els temps. Més que una aliança és una germanor. Som dos pobles germans", va destacar el president veneçolà, que va instar a "no fallar" als somnis de l'expresident veneçolà, Hugo Chávez, i complir el "compromís gegantí" amb el llegat que va deixar.

En el seu primer viatge oficial a l'exterior des que va prendre possessió com a president el passat 19 d'abril, Maduro va complir un atapeït programa que va incloure una trobada de cinc hores i mitja amb l'expresident cubà Fidel Castro, de 86 anys i retirat del poder des de 2006. Tots dos van dedicar bona part d'aquesta trobada a recordar a Chávez i l'aliança entre els dos països.