El president afganès reconeix haver rebut diners de la CIA durant 10 anys

30.04.2013 | 00:00

El president afganès, Hamid Karzai, va reconèixer haver rebut "petites quantitats" de diners en efectiu, amb caràcter mensual i durant una dècada, dels Estats Units per a "diferents propòsits". En una compareixença davant els mitjans de comunicació a Hèlsinki després de reunir-se amb el president finlandès, Sauli Niinisto, Karzai va admetre en part les informacions publicades pel diari nord-americà The New York Times, en les quals es denuncien pagaments en efectiu -a vegades maletes i bosses de plàstic plenes de bitllets- per part de l'Agència Central d 'Intel·ligència (CIA).
"L'oficina de Seguretat Nacional ha estat rebent suport dels Estats Units durant els darrers deu anys", va afirmar el president afganès. Karzai va puntualitzar que no eren "grans quantitats", sinó "petites sumes que s'han utilitzat per a diferents propòsits", per després especificar que van ser usades per a "objectius operatius de provisió d'assistència per a ferits, malalts i per a lloguers de cases", entre d'altres. La informació del diari nord-americà, no obstant això, apunta que la CIA pretenia assegurar-se la fidelitat del president afganès.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema