La crisi econòmica fa créixer la violència contra els menors en l´àmbit familiar

01.05.2013 | 00:00

La violència contra els menors en l'àmbit familiar està augmentant per les situacions de tensió i desesperació que es viuen en moltes llars afectades per la crisi econòmica, segons coincideixen experts de l'àmbit judicial i d'organitzacions de defensa de la infància. Durant la celebració de la jornada "Crisi econòmica, menors i justícia", la secretària general del Consell General de l'Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, va assegurar que "encara que les xifres són orientatives", la violència contra els menors podria haver crescut un 13,6 per cent el 2012.
"En la convivència diària, existeix una situació de crispació, de desesperació que lamentablement pot degenerar en situacions de violència, en la qual els menors són la part més feble i desprotegida; són situacions angoixants que es viuen a les famílies, no estem parlant d'una violència exclusivament física, sinó d'angoixa que es trasllada als menors", va reflexionar la representant dels advocats. A més, va assegurar que "l'austeritat imposada per les administracions públiques" està incidint d'una forma molt clara en la protecció jurisdiccional dels menors d'edat.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema