El govern espanyol reduirà 1.108 milions d'euros les ajudes al Sistema d'Atenció a la Dependència, segons el document titulat Programa Nacional de Reformes 2013, que ahir dimarts va enviar a la Unió Europea i va publicar en el web del Ministeri d'Economia. Segons aquest document, els usuaris del pla de la dependència hauran d'aportar un 5% més per rebre els serveis. El document argumenta que es tracta d'una profunda reforma per "racionalitzar i modernitzar els serveis prestats, garantint la sostenibilitat".

Segons el text, des del juliol del 2012, s'han fet diferents canvis en el sistema de dependència, que han aconseguit un estalvi de 599 milions d'euro el 2012. I s'espera que la reducció sigui de 1.108 milions aquest 2013 i 571 milions d'euros el 2014. Entre les mesures, s'està fent un decret perquè l'aportació del beneficiari dels serveis pugi un 5%, en una implantació progressiva de tres anys.

El mateix document explica que, en l'àmbit del sistema de salut, es continuaran amb les reformes iniciades el 2012, per estalviar 7000 milions d'euros, que representen l'1% del total del pressupost sanitari. Per aconseguir-ho, es preveu una reordenació de la cartera de serveis assistencials i l'optimització de 13 serveis d'especialitats mèdiques i un nou catàleg d'implants quirúrgics.