La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va ratificar ahir el compromís de l'Executiu de Mariano Rajoy amb l'austeritat i les reformes i va rebre l'aval personal de la canceller alemanya, Angela Merkel, qui va qualificar el seu programa d'"exemplar" i va agrair els esforços realitzats. Santamaría va clausurar al costat de Merkel el congrés del Consell Econòmic de la CDU, un esdeveniment de clar tint electoral davant el comicis alemanys del 22 de setembre, en els que la canceller part de nou com favorita.

La vicepresidenta del Govern espanyol, que va qualificar a l'Executiu de Rajoy com "el més reformista de quants es recorden", va reconèixer que és d'hora encara per veure el fruit dels esforços realitzats pel país, però va sostenir que "no és d'hora per concloure que Espanya avança ja pel camí correcte per aconseguir aquest gran objectiu".

"Que ningú tingui cap dubte que prosseguirem per aquest camí els anys vinents", va afegir davant representants de la classe política i empresarial alemanya.

Santamaría va desgranar les mesures adoptades per reduir el dèficit públic de totes les administracions i les reformes estructurals en marxa i va elogiar com, "davant aquest repte històric", la societat espanyola està responent "amb maduresa i responsabilitat".