Desenes de milers de persones es van congregar ahir a la plaça Tahrir de El Caire per demanar la renúncia del president d'Egipte, Mohammad Mursi, mentre nombroses marxes seguien arribant des d'altres zones de la capital.

Algunes de les marxes, que oficialment van començar a les quatre de la tarda, van arribar a la cèntrica plaça mentre els manifestants onejaven banderes egípcies i portaven pancartes on s'hi llegia "Erhal" ( Vés-te'n), en al·lusió al president islamista.

Famílies senceres van acudir al lloc de la protesta, on hi destacava la presència de dones, mentre que en els carrers adjacents amb prou feines hi havia trànsit i els comerços estaven tancats, com si fos un dia festiu.

El propietari d'una botiga de records, Magdi Mohamed, va dir que havia participat en la protesta, que coincidia amb el primer aniversari de l'arribada de Mursi al poder, perquè "la revolució encara no s'ha completat".

"En un any, el president ha comès molts errors; si esperem un altre any en cometrà el doble i si n'esperem 4 acabarem sent estrangers en el nostre propi país", va explicar Mohammad.

Grups de voluntaris controlaven els accessos a la plaça per evitar que hi hagués persones que infiltressin armes i objectes punxants.

Segons l'agència oficial de notícies Mena, almenys 46 persones armades van ser arrestades ahir al Caire i a la veïna província de Gizeh. A més, la policia egípcia va detenir 17 homes armats a El Caire quan es dirigien a una altra manifestació, en aquest cas a favor del president del país.

Mursi aposta pel "diàleg"

Amb les crítiques i protestes de rerefons, Mursi va destacar que "el diàleg és l'única via" per sortir de la crisi que viu el país.

El portaveu de la Presidència, Ihab Fahmi, va afirmar que Mursi està disposat a dialogar, ja que aquesta "és l'única via d'aconseguir un acord nacional" que permeti superar les diferències. "No hi ha cap altra mesura a part del diàleg. No hi ha cap altra alternativa per arribar a una reconciliació nacional veritable", va subratllar Fahmi.