Diverses desenes de persones estan desaparegudes després de l'explosió a la matinada d'ahir d'un tren que transportava petroli al seu pas per la localitat canadenca de Lac-Mégantic, segons van dir mitjans locals.

L'emissora pública Ràdio Canadà va assegurar que al voltant de 60 persones estan desaparegudes i uns 30 edificis de la localitat, de 6.000 habitants, han resultats destruïts per les explosions i l'incendi d'alguns dels 73 vagons cisterna que componien el tren.

Alguns del vagons del convoi, que va descarrilar, van acabar al riu Chaudiere, amb risc de provocar també un problema mediambiental.

El primer ministre canadenc, Stephen Harper, va explicar en el seu compte de Twitter que les informacions sobre l'accident a Lac-Mégantic, a uns 250 quilòmetres a l'est de Mont-real, prop de la frontera amb els Estats Units, "són horribles".

"Els nostres pensaments i oracions estan amb els afectats a Lac-Mégantic", va dir Harper.

Les autoritats canadenques van dir que unes 1.000 persones havien estat evacuades i que han establert un perímetre de seguretat d'1 quilòmetre al voltant del lloc de l'accident.

Uns 100 bombers, alguns d'ells procedents dels Estats Units, encara estaven lluitant més de deu hores després contra les flames que han destruït part de la ciutat.