La Fiscalia egípcia va ordenar la detenció del líder dels Germans Musulmans, Mohammad Badía, per instigar a la violència davant de la seu de la Guàrdia Republicana, on dilluns passat van morir almenys 51 persones, en la seva majoria islamistes. La Fiscalia va ordenar l'arrest de Badía i altres nou dirigents dels Germans Musulmans i del seu grup aliat Jamaa Islamia per instigar a "la violència, els assassinats i els enfrontaments sagnants" en aquest succés.

Els Germans Musulmans, no obstant això, acusen les forces de l'ordre de disparar contra manifestants pacífics que resaven davant la seu de la Guàrdia Republicana, mentre l'Exèrcit i el Ministeri d'Interior afirmen que els seus homes es van limitar a respondre a un atac armat contra la caserna.

Paral·lelament, el partit Llibertat i Justícia (PLJ), braç polític dels Germans Musulmans, va rebutjar negociar carteres del nou Govern egipci, després que la Presidència apuntés que el primer ministre, Hazem al Beblaui, pretenia oferir-es. El membre del comitè legislatiu del PLJ Gamal Tag el Din va assegurar que "no cooperarem amb un règim il·legítim que ha arribat després d'un cop contra la voluntat del poble".

Així, el nou primer ministre egipci, Hazem al Beblaui, va començar les consultes per a la formació del gabinet que dirigirà durant el període de transició iniciat amb el cop d'Estat que el passat dia 3 va deposar el president Mohammad Mursi. L'agenda de Al Beblaui inclou reunions amb el premi nobel de la pau Mohammad el Baradei, designat vicepresident per a Relacions Exteriors. L'assesde la Presidència Ahmed el Moslimani va destacar que Al Beblaui té previst oferir carteres ministerials al partit salafista Al Nur.