El procés d'externalització de la gestió de sis hospitals públics madrilenys va quedar suspès provisionalment després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) l'hagi paralitzat. El TSJM ha acceptat una petició urgent del Partit Socialista de Madrid (PSM) de suspendre provisionalment l'execució de la decisió de la Viceconselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid que feia públic el concurs de licitació.

Inclòs en el pla de sostenibilitat que la Comunitat de Madrid preveu executar aquest any, aquest procés afecta els hospitals Infanta Sofía, Infanta Leonor, Infanta Cristina, del Henares, del sud-est i del Tajo.

El passat 11 de juny, el PSM va acusar la Conselleria de Sanitat d'haver acceptat una fiança de les empreses licitadores a la gestió sanitària que equivalia a un 5% de l'import anual del contracte, fet que, segons els socialistes, "contravé" allò disposat a la llei estatal, que marca que ha de ser el 5 % del total.

Després d'aquesta denúncia, diputats regionals i portaveus locals del PSM van presentar un recurs contenciós administratiu davant el TSJM i els tribunals ordinaris, en el qual sol·licitaven la "suspensió cautelar" de la privatització de la gestió d'aquests sis hospitals.

En l'acte, els jutges exposen que "com a mínim indiciàriament podria haver-se modificat l'import de la fiança definitiva a prestar per l'adjudicatària del concurs segons allò previst en el plec de clàusules" que va donar origen al concurs, fet pel qual accedeixen a prendre la mesura cautelar.

El conseller madrileny de Sanitat, Javier Fernández-Lasquetty, va destacar que l'acte del TSJM és "una mesura provisional de suspensió durant uns dies" i que no es pronuncia sobre el "fons de la qüestió".

Després d'anunciar que la Conselleria presentarà les seves al·legacions abans de tres dies, va manifestar que és "una conseqüència més de la irresponsabilitat" del PSM, que, a la seva manera de veure, utilitza qualsevol eina per posar pals a les rodes sense aportar mai cap idea sobre com mantenir la sanitat en temps de crisi.

Per part seva, el secretari general dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, va afirmar que aquesta decisió judicial "és un pas important per a la paralització de la privatització de la sanitat".