El president del Govern, Mariano Rajoy, va destacar el lideratge d'Espanya en el sector de l'automòbil i va assegurar que, de tant en tant, cal parlar de "les coses que són importants", com aquesta, davant de la tendència a "explicar les coses que no són les millors". Rajoy es va expressar d'aquesta forma en la seva intervenció a l'acte celebrat a la fàbrica de General Motors a Figueruelas (Saragossa) en el qual aquesta empresa va confirmar la fabricació en aquesta planta saragossana de l'Opel Mokka a partir del segon semestre de 2014.

Mentrestant, diversos membres del Govern i dirigents del PP van fer un front en defensa del cap de l'Executiu, de qui van destacar la seva "honradesa" i la seva "integritat" i les van contraposar a les "mentides" que durant anys ha protagonitzat l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

Ministres com Alberto Ruiz-Gallardón, Cristóbal Montoro o José Manuel Soria, membres de la cúpula del PP com Javier Arenas i Carlos Floriano i barons com Juan Vicente Herrera, Arantza Quiroga o Alicia Sánchez Camacho van sortir a ajudar el seu president un dia després que El Mundo publiqués un suposat original dels "papers" de l'extresorer. Un manuscrit segons el qual Rajoy va cobrar sobresous en B quan era membre del Govern de José María Aznar.

Tot el PP creu en l'"honestedat" de Rajoy i el considera un president "irreprotxable en tots els sentits", va dir el vicesecretari general de Política Autonòmica, Javier Arenas, mentre el ministre de Justícia va advertir que no prosperarà cap intent per desacreditar la figura del president. El portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, es va preguntar si quan Esperanza Aguirre parlava de "responsabilitats" polítiques a depurar si hi ha casos de corrupció es referia al PP de Madrid, que ella presideix.

Per altra banda, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha citat per a avui com a testimoni el director d'El Mundo, Pedro J. Ramírez i per a dilluns Bárcenas per prendre'ls declaració en relació amb els papers publicats en aquest diari. El jutge també va demanar, en una providència notificada ahir, que es realitzi un examen forense a Álvaro Lapuerta, un altre dels extresorers del PP imputat en la peça de Gürtel sobre els anomenats "papers de Bárcenas", per determinar si es troba en condicions de salut òptimes per declarar.

Desmentit d'Hisenda

Paral·lelament, el Ministeri d'Hisenda ha desmentit que la Intervenció General de l'Administració de l'Estat estigui preparant cap informe sobre la comptabilitat del Partit Popular i destaca que, entre les competències d'aquest òrgan, no hi ha "el control dels partits polítics". Hisenda desmentia així una informació de la Cadena Ser que afirmava que la Intervenció General de l'Estat i l'Agència Tributària estan elaborant sengles informes sobre els comptes del PP a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció.

Finalment, la secretària general del PP i presidenta d'aquest partit a Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha ampliat la demanda que va interposar en un jutjat de Toledo contra Bárcenas.