L'extreballador de la CIA Edward Snowden va assegurar en una nova entrevista que no ha facilitat cap tipus d'informació classificada als governs de la Xina o Rússia i molt menys que algun d'ells hagi tingut accés al contingut dels seus ordinadors portàtils, segons informava el diari britànic The Guardian. L'acusació que la Xina havia tingut accés als seus ordinadors va sortir publicada el passat 24 de juny en el diari The New York Times, sense cap tipus de proves ni atribució a font identificada excepte "dos experts d'intel·ligència occidentals" que "treballaven per a grans agències d'espionatge del govern", afegia el diari britànic.

Per part seva, el canceller veneçolà, Elías Jaua, va informar que Snowden no ha ratificat la seva intenció d'asilar-se a Veneçuela i va assenyalar que una vegada que ho faci cal "veure les condicions de seguretat" per donar-li protecció. "Fins ara, ell no ha ratificat la seva intenció d'asilar-se a Veneçuela, i el primer és esperar la seva voluntat d'asilar-se i posteriorment fer els contactes amb el Govern de la Federació russa per poder fer viable això", va dir Jaua a periodistes durant un acte de Govern a l'estat Miranda (centre).

"Què sabrà?"

Paral·lelament, el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, es va preguntar "què sabrà?" l'extècnic de la CIA per haver ocasionat "la bogeria histèrica" dels qui governen als Estats Units i "gairebé provoquen l'assassinat" del president de Bolívia, Evo Morales. "Els Estats Units van entrar en fase de bogeria. Què sabrà aquest jove Snowden que ha ocasionat la bogeria histèrica de l'elit que governa els EUA contra tots els països del món que gairebé provoca l'assassinat del president Evo Morales", va dir Maduro durant un acte de graduació de militars.

Finalment, el ministre bolivià de Govern, Carlos Romero, va considerar que és un "avanç important" que el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, es disculpés per qualsevol malentès entorn de l'incident ocorregut a l'avió de Morales.