El Vaticà donarà per primera vegada explicacions detallades a les Nacions Unides sobre els abusos i agressions sexuals infantils dins de l'Església. De la mateixa manera que la resta dels països que formen part de la Convenció de l'ONU relativa als drets dels nens, la Santa Església ha de respondre sobre els seus actes davant un grup d'experts d'aquest organisme internacional.

Els especialistes de l'ONU han publicat una llista de preguntes que el Vaticà haurà de respondre abans del proper 1 de novembre. Una vegada analitzades les respostes, l'Església Catòlica intervindrà el gener del 2014 a Ginebra. Es tracta de la primera vegada que es realitzen aquestes preguntes de manera detallada sobre l'escàndol dels abusos sexuals a nens.

Els especialistes de Nacions Unides pregunten en aquesta llista si l'"Església catòlica reconeix aquest tipus de casos de violència sexual contra menors per part de membres del clergat, capellans i monges de diversos països" i els interroga sobre "informacions detallades en tots els casos".