Desenes de carreteres del Brasil van ser bloquejades i el transport públic paralitzat en algunes ciutats per l'anomenat "Dia Nacional de Lluites", convocat pels sindicats per reclamar millores laborals. Els sindicalistes van interrompre algunes operacions en centres industrials, refineries i accessos a alguns ports, inclòs el de Santos, el més important del país.

A Belo Horizonte van paralitzar temporalment el metro i les línies d'autobusos, que fan servir més de 200.000 persones diàriament. A São Paulo, més de mil missatgers en motocicletes van circular per l'avinguda Paulista, el cor empresarial de la ciutat, per reclamar millors condicions de treball, mentre s'iniciava la concentració per a una manifestació, el que va provocar el seu tancament al trànsit.

A més, alguns centenars d'integrants del Moviment dels Treballadors Rurals sense Terra (MST) van ocupar part de la seu de l'Institut Nacional de Colonització i Reforma Agrària (Incra) a Brasília per reclamar que el Govern reprengui la reforma agrària, que segons el seu parer està totalment paralitzada, segons va informar el mateix grup.