El secretari general del Partit Socialista Obrer espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, considera que "el govern espanyol està assegut sobre tres grans volcans: atur, Bárcenas i Catalunya" i que no té "la més mínima idea de solucionar-los". Rubalcaba ha explicat així, davant el comitè federal del PSOE, les tres grans crisis que, segons ell, l'executiu de Mariano Rajoy té sobre la taula: l'economia, la política i el model territorial i ha demanat al president espanyol que "assumeixi responsabilitats". El líder socialista ha pronosticat un "increment" de les tensions territorials si el govern espanyol i el govern de la Generalitat segueixen pel camí de la confrontació.

Alfredo Pérez Rubalcaba ha fet aquestes manifestacions durant una intervenció en obert davant el comitè federal del PSOE en què ha presentat el partit socialista com a alternativa fiable per afrontar aquestes crisis. Rubalcaba ha incidit en el crisi territorial dient que la solució passa per la seva proposta, és a dir, per modificar la Constitució i introduir un model federal.

El secretari general socialista ha dit que les tensions territorials no minvaran sinó que creixeran per les polítiques que estan adoptant tant el govern espanyol com el de la Generalitat. I és que al seu parer "un d'ells ha decidit quedar-se de braços plegats" mentre l'altre continua amb la "seva fugida cap endavant". És per això que ha pronosticat una "accentuació d'aquesta crisi" i ha insistit en què no se soluciona "confrontant sinó dialogant".

Respecte a la situació econòmica, ha assegurat que la solució per generar creixement i ocupació en comptes de fer ajustaments i retallades i ha apuntat que els pròxims mesos seran "clau" per als ciutadans ja que ha vaticinat un possible increment de l'atur que podria desencadenar en una crisi social i econòmica "insuportable a la tardor".

Per a Rubalcaba, el govern espanyol ha d'assumir responsabilitats en tots aquests aspectes perquè la situació es pot agreujar de manera irrecuperable i ha subratllat que "nosaltres assumirem les nostres responsabilitats" que passen per presentar iniciatives. El líder socialista ha acabat el seu discurs advertint Rajoy que "aquest cop guanyar temps no serveix, aquest cop el temps que guanya és el mateix que perd Espanya".

Rubalcaba diu que "el cas Gürtel es va convertir en el cas Bárcenas" i "temps després en el cas del PP"

El secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que la crisi política se centra en el cas Bárcenas tot subratllant que "el cas Gürtel es va convertir en el cas Bárcenas i que temps després el cas Bárcenas es va convertir en el cas del Partit Popular". És per això que ha sentenciat que "quan apareix un cas de corrupció que afecta la medul·la del partit de govern, la crisi política està servida".

Rubalcaba ha lamentat que Rajoy no hagi donat explicacions sobre aquest tema i ha explicat que seguirà insistint per tal que el president espanyol reaccioni en seu parlamentària.També ha lamentat que el Partit Popular vetés dijous la compareixença de Rajoy al Congrés per pronunciar-se sobre el cas Bárcenas i ha afegit que aquest grup parlamentari "en comptes d'explicar, insulta".És per això que ha continuat dient que el silenci del cap de l'executiu demostra que "o bé no s'ha assabentat de res i no coneix la crisi política que s'està covant o bé que no se n'adona de res, que seria molt pitjor".

Finalment respecte a aquest mateix tema, ha destacat la necessitat de "lluitar contra la corrupció perquè sinó, ha dit, "posarà en jaque la democràcia".