L'absolució d'un home hispà acusat de matar un afroamericà va encendre aquesta darrera comunitat a Califòrnia. Diverses manifestacions en diferents ciutats de l'estat van acabar amb greus aldarulls tot i que la policia no va practicar cap detenció.

Els fets es van produir després que el jutge absolgués el voluntari hispà George Zimmerman, acusat d'assassinar el jove afroamericà Trayvon Martin.

Les protestes es van tornar violentes a la ciutat d'Oakland, on la policia va informar del trencament de finestres i mobiliari urbà, així com de petits incendis.

Segons les autoritats de la ciutat californiana, un centenar de persones es va sumar a les protestes després de conèixer el veredicte i, malgrat els disturbis, no es va practicar cap detenció. Alguns manifestants van atacar un dels cotxes de les forces de seguretat. També el diari The Oakland Tribune va patir trencaments en algunes de les finestres de les seves oficines, va assegurar el diari.

Així mateix, hi va haver manifestacions a les ciutats de Los Angeles, Sacramento i San Francisco, però totes elles de caràcter pacífic.

Zimmerman, de 29 anys, va ser declarat aquest dissabte no culpable dels càrrecs d'assassinat en segon grau i homicidi involuntari que se li imputaven per la mort el 2012 a Florida l'adolescent negre desarmat Trayvon Martin.

Després d'una mica més de setze hores d'intenses deliberacions, el jurat -format per sis dones- va arribar el veredicte unànime no culpable en ambdós càrrecs i el va entregar a la jutgessa encarregada del cas, Debra Nelson. El cas Zimmerman ha tingut gran repercussió mediàtica als Estats Units i ha reobert el debat al voltant de la desigualtat racial.