La polèmica desencadenada diumenge a Itàlia per l'insult racista que el vicepresident del Senat, Roberto Calderoli, li va dedicar a la ministra d'Integració, Cecile Kyenge, d'origen congolès i negra, continua en augment. Calderoli, un dels més destacats líders de la Lliga Nord, va comparar a Kyenge amb un orangutan, desencadenant una tempesta política i nombroses crítiques. Però ahir un altre membre de la Lliga, Daniele Stival, assessor per a la immigració de la regió Veneto, va tornar a insultar la ministra.

"Estem profundament indignats pels termes ofensius utilitzats per Calderoli amb una criatura de Déu com és l'orangutan. Considerem vergonyós que es pugui comparar un pobre animal indefens i sense escorta amb un ministre congolès", escrivia Stival en un post amb la imatge de Cecile Kyenge penjada en la seva pàgina de Facebook, que ja ha fet desaparèixer però del qual existeixen fotos que demostren la seva existència.

Per part seva, la ministra d'Integració va explicar que no té intenció de demanar la dimissió de Calderoli. "Les dimissions no les demanaré jo. És una cosa que no m'incumbeix. El que jo demano és una reflexió sobre el paper que ha de desenvolupar un càrrec públic", va explicar Kyenge.

En aquest sentit, el primer ministre italià, Enrico Letta, va demanar al líder de la Lliga Nord i president de la regió de la Lombardía, Roberto Maroni, que posi fi als atacs i al clima d'enfrontament sorgit en el seu partit després de l'insult racista.

Letta va demanar a Maroni, titular d'Interior durant l'últim Govern de Silvio Berlusconi, que "tanqui aquesta desagradable pàgina, perquè la vergonya ja ha estat suficient".