El cap del Govern, Mariano Rajoy, va garantir, davant les peticions de dimissió de l'oposició pel cas Bárcenas, que complirà el seu mandat, i va advertir que "l'Estat de Dret no se sotmet a xantatge" i no hi haurà suggeriment, indicació o cap pressió a la Justícia per aquest assumpte. Rajoy va respondre d'aquesta forma tant a les acusacions de l'extresorer del PP com les crítiques dels grups de l'oposició per no donar explicacions sobre el cas Bárcenas, en la conferència de premsa que va oferir juntament amb el primer ministre de Polònia, Donald Tusk, al final de la IX cimera bilateral.

El president del Govern va voler eliminar qualsevol dubte davant la possibilitat que pugui atendre les peticions de dimissió encapçalades pel líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i va assegurar que complirà "el mandat que em van donar els espanyols" el 2011.

Rajoy va puntualitzar que un president del Govern "no pot estar sortint cada dia al pas de totes i cadascuna de les insinuacions, rumors o informacions interessades de tota mena que es vagin publicant" i que no té sentit demanar això al cap d'un Executiu.

Cal destacar que Moncloa va decidir saltar-se el torn de preguntes habituals dels periodistes en la roda de premsa de Rajoy, per donar directament la paraula al diari ABC amb una qüestió que va semblar pactada i oferir així l'oportunitat que el president del Govern donés la seva versió dels fets sense matisos, evitant preguntes incòmodes.

Per part seva, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va desmentir "rotundament" totes les "mentides i calúmnies" que va abocar contra ella i contra el president del Govern l'extresorer del PP Luis Bárcenas. "Ni coaccions, ni suborns, ni res de res", va precisar Cospedal, tot reconeixent que per aquest cas el país està vivint un "espectacle lamentable". També va qualificar d'"absurda i mentidera" la "història" que va explicar ahir Bárcenas al jutge Pablo Ruz sobre una suposada comissió al partit a canvi d'un contracte de neteja a Toledo.