Edward Snowden formalitza la seva petició d´asil temporal a Rússia

17.07.2013 | 07:23

Edward Snowden, l'extècnic de la CIA perseguit per la Justícia nord-americana, va formalitzar finalment una petició d'asil temporal a Rússia, per al qual haurà de cessar tota activitat contra els interessos dels Estats Units, com li ha exigit el Kremlin. El fugitiu va escriure la sol·licitud a la zona de trànsit de l'aeroport Sheremétievo de Moscou, on roman confinat des de fa més de tres setmanes, i "la va lliurar a un funcionari del Servei Federal de Migració (SFM)", va anunciar Anatoli Kucherena, l'advocat que assisteix el fugitiu en matèria de la legislació russa.
Paral·lelament, el Govern espanyol va presentar a la Cancelleria boliviana una nota per manifestar les seves disculpes per l'incident patit per l'avió del president, Evo Morales, a Europa fa dues setmanes i va expressar la seva confiança que el tema quedarà tancat i les relacions bilaterals es mantindran en un bon nivell.
Tot i això, el canceller equatorià, Ricardo Patiño, va dir que va cridar a consultes els ambaixadors de l'Equador a Espanya, França, Portugal i Itàlia, després de l'incident per les restriccions a l'avió del president bolivià per sobrevolar diversos països europeus.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema