La consellera de Presidència d'Andalusia, Susana Díaz, va ser l'única dels aspirants en la carrera de les primàries per elegir el candidat del PSOE a la Presidència de la Junta que va aconseguir els avals, a falta de comprovar el nombre exacte i la validesa o no dels més de 22.000 suports obtinguts. Finalment, només van lliurar els avals a la Comissió de Garanties Electorals la candidatura de Susana Díaz i el militant de Torrox (Màlaga) Marcos Antonio Encinas, que en va recollir 47, mentre que l'alcalde de Jun (Granada), José Antonio Rodríguez, que va assegurar que li faltaven 190, i el conseller d'Agricultura, Luis Planas, que es va quedar a més de 2.000, no els van dipositar.

El termini per al lliurament dels avals va finalitzar a les vuit del vespre i, des d'aquell moment, una trentena de persones van començar el recompte assistides per una aplicació informàtica per comprovar si els suports eren vàlids.

Avui, una vegada que la Comissió de Garanties Electorals hagi certificat la validesa dels avals, es proclamarà -de manera provisional- Susana Díaz com a candidata del PSOE a la Presidència de la Junta d'Andalusia.