El Tribunal Suprem va anunciar l'arxiu de la causa per tràfic d'influències contra l'exministre José Blanco, qui es va considerar "víctima d'una falsedat política" i va assegurar que, malgrat el dany causat, "la veritat s'ha obert camí". Blanco va convocar una roda de premsa al Congrés després de conèixer-se la decisió de la Sala Segona del Suprem, que, de fet, suposa el tancament del cas i deixa sense efecte la petició de suplicatori que havia sol·licitat el jutge instructor de la causa.

L'exministre va expressar la seva satisfacció per l'arxiu d'una causa en la qual, va dir, va ser "injustament acusat i víctima d'una falsedat política que ha fracassat". Va insistir que el seu temps d'estar en primera línia política "ha conclòs" i va avançar que serà el primer avalador del candidat José Ramón Gómez Besteiro, secretari general dels socialistes de Lugo, a les primàries per elegir el nou secretari general del PSdeG.

Blanco va agrair el suport de la seva família i amics durant els 22 mesos "molt difícils" que ha durat el procés judicial, així com el del PSOE, els dirigents del qual van sortir en allau a donar-li suport. El primer, el líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui es va mostrar content amb la decisió del Suprem i va recordar que sempre va posar "les mans al foc" per ell. "I ara només he de dir que el Suprem m'ha donat la raó. Era innocent, efectivament", va postil·lar Rubalcaba, abans d'afegir: "M'alegro per ell i per la seva família". La número dos del PSOE, Elena Valenciano, valorava l'acte del Suprem a Facebook: "Sempre vaig creure en ell".

La decisió judicial -adoptada per unanimitat- té molt pocs precedents en el Suprem, que denega la sol·licitud en aquest sentit que va fer l'instructor de la causa, el magistrat José Ramón Soriano. Els fets investigats, afirma el Suprem, no constitueixen un delicte de tràfic d'influències.

La investigació a Blanco es va centrar en la suposada mediació en la concessió d'autoritzacions per instal·lar una nau industrial de Transports Azkar, propietat de l'empresari gallec José Antonio Orozco, amic de l'exministre, en uns terrenys propers a l'aeroport del Prat, a Sant Boi.