Penes de 5 i 7 anys de presó per a 3 persones de l´entorn de Berlusconi pel cas Ruby

20.07.2013 | 00:00

El Tribunal de Milà va dictar penes de 5 i 7 anys de presó per a les tres persones de l'entorn de l'exprimer ministre italià Silvio Berlusconi implicades en el cas Ruby, pel qual Il Cavaliere va ser condemnat en primera instància a 7 anys de presó i inhabilitació per a càrrec públic tota la vida.
El representant d'artistes Lele Mora i l'exdirector d'informatius de Rete Quattro (canal de televisió de Berlusconi) Emilio Fede van ser declarats culpables dels delictes d'inducció a la prostitució i proxenetisme, mentre que l'exconsellera de la regió de Lombardía (nord) Nicole Minetti només per aquest últim càrrec, quedant absolta de l'altre. Per això, Minetti va rebre la pena de 5 anys de presó i els mateixos d'inhabilitació per a càrrec públic, mentre que Fede i Mora van rebre sengles condemnes de 7 anys de presó, a més de la inhabilitació perpètua per a l'exercici de càrrec públic.
Les jutgesses del Tribunal de Milà encarregades del cas van disposar a més la transmissió de les actes del procés a la Fiscalia perquè aquesta analitzi si durant el desenvolupament d'aquest procés es van produir delictes en les al·legacions defensives de Berlusconi.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema