Nova revelació relacionada amb el suposat finançament irregular del PP. L'extresorer del PP, Luis Bárcenas, acusa ara els populars bascos d'entregar un milió d'euros al partit que provindrien del cobrament de comissions pagades per empresaris entre 1999 i 2005.

Davant d'aquestes informacions, la presidenta del PP basc, Arantza Quiroga, va recordar que la seva formació es juga "molt" en el cas Bárcenas, tant com "la trajectòria d'homes i dones que durant anys han estat donant el millor si mateixos per ideals a canvi de res" i alguns dels quals "estan sota terra".

Quiroga va fer aquesta reflexió durant una roda de premsa celebrada a Sant Sebastià, en què ha reflexionat sobre l'actualitat política i les últimes notícies relatives al cas Bárcenas, entre elles el possible pagament de part de la hipoteca de la seu del PP de Bilbao amb fons procedents de suposades donacions il·legals de constructors.

La presidenta del PP basc va dir que el seu partit és el primer interessat en "saber què hi pot haver o no darrere d'aquestes informacions", per la qual cosa no pararà fins a "saber la veritat" que, a més, té intenció de "compartir amb els ciutadans".

"El PP basc no es mereix que es posi en dubte la seva honorabilitat, per tant, som nosaltres els primers que col·laborarem" amb la Justícia "perquè se sàpiga la veritat", va assenyalar la dirigent popular, abans d'explicar que, en funció del que determini la Justícia, no li tremolarà "el pols a l'hora de prendre decisions".

De la seva banda, Izquierda Unida va assenyalar ahir que veu complicat donar suport al PSOE en una eventual moció de censura al president del Govern pel cas Bárcenas llevat que inclogui la convocatòria d'eleccions anticipades, perquè no abonaria un candidat socialista al qual coresponsabilitza de l'ofec econòmic.

Aquesta va ser una de les qüestions que IU va abordar en la reunió de la Presidència federal, segons que van explicar fonts d'aquest partit, que han assegurat no estar en la línia de donar suport a cap iniciativa d'exigir "que se'n vagi Mariano Rajoy perquè entri Rubalcaba".

Així mateix, UPyD ha demanat la compareixença del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, perquè expliqui quan l'Executiu va tenir coneixement dels diners ocult de Luis Bárcenas a Suïssa i que Hisenda aclareixi si l'Agència Tributària va assessorar l'extresorer del PP per acollir-se a l'amnistia fiscal.

El partit de Rosa Díez entén que des de novembre de 2012 diversos càrrecs públics del PP tindrien coneixement que Bárcenas "manejava desenes de milions d'origen suposadament desconegut".