La Conselleria de Sanitat i Assumptes Socials de Castella-la Manxa ha demanat a la Fiscalia de Castelló que investigui la possible discriminació que van patir un grup de discapacitats de Tarancón (Conca) en un hotel de Penyíscola, perquè entén que els fets poden ser constitutius d' delicte.

El conseller de Sanitat i Assumptes Socials, José Ignacio Echániz, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia i ha entregat tota la informació que té sobre l'incident. Echániz ha justificat la presentació de la denúncia, perquè en la seva opinió: "Hem de ser contundents davant aquest tipus de discriminació, perquè no podem tolerar que torni a passar". "Després de tants avenços en matèria social no podem fer marxa enrere", afegeix el conseller.

Els fets denunciats van tenir lloc el maig, quan un grup de joves del Centre Ocupacional de Tarancón van denunciar que se'ls havia negat l'estada en un hotel de la cadena ZT Hotels de Penyíscola, a causa de la seva discapacitat intel·lectual. Després d'estudiar el cas, la Conselleria ha decidit que els fets poden ser constitutius de delicte i Echániz ha expressat: "el suport i recolzament a aquests joves".