La Policia Municipal de Madrid va desallotjar la passada matinada de dissabte a diumenge un local del centre de la ciutat que sobrepassava gairebé quatre vegades el seu aforament permès, segons van confirmar fonts de l'àrea de Seguretat de l'Ajuntament.

El local és una discoteca de música funk i electrònica situada al carrer Arlabán número 7, ubicada entre la Puerta del Sol i la plaça de Cibeles.

Segons van explicar fonts municipals, un ciutadà va trucar a la Policia Municipal al voltant de dos quarts de cinc de la matinada per alertar que hi havia problemes de mobilitat al seu interior.

Els agents van enviar un dispositiu a la zona, que va desallotjar la discoteca després de comprovar que hi havia 840 persones en un local amb una capacitat per a 219, per la qual cosa sobrepassava gairebé quatre vegades l'aforament màxim permès.

Les mateixes fonts van assegurar que en una ciutat gran com Madrid aquest tipus de fets es produeixen "de manera constant", tot i que aquest cas és més "rellevant" donada la magnitud de les xifres.

Inspeccions "regulars"

Les fonts van recordar que l'Ajuntament de Madrid fa inspeccions "regulars" per comprovar que els locals nocturns compleixen amb la normativa de seguretat, especialment en relació a l'aforament, i van assenyalar que divendres passat es va ordenar tancar un local que presentava problemes amb les sortides d'emergències. "Hem d'actuar davant de qualsevol tipus de dubte de forma contundent per evitar riscos", van comentar.

L'Ajuntament ha obert un procés administratiu per investigar els fets i determinar si a la discoteca s'ha comès una falta lleu, greu o molt greu, ja que en funció d'això podria determinar des d'una sanció econòmica d'uns 10.000 euros com a mínim fins al cessament de l'activitat.