Els cadàvers de tretze membres de la mateixa família, entre ells sis menors d'edat, han estat trobats a una casa a l'oest de Síria després que fossin executats per les forces del règim de Damasc, segons va informar ahir l'Observatori Sirià de Drets Humans. Els morts són sis menors, quatre dones i tres homes, les restes van ser trobades en una casa al poble d'Al Baida, a la província mediterrània de Tartús.

Els homes van ser executats fora de l'habitatge familiar, va assenyalar l'Observatori, amb seu a Londres però amb una àmplia xarxa d'activistes sobre el terreny.

Dissabte a la nit, la zona va ser escenari d'enfrontaments entre els rebels i els efectius del règim, i hi van morir tres membres de les forces governamentals i dos insurgents. Aquestes informacions no han pogut ser verificades de forma independent a causa de les restriccions imposades per les autoritats sirianes als periodistes per treballar.

La notícia ha coincidit amb les declaracions del ministre egipci d'Exteriors, Nabil Fahmi, que va afirmar ahir, després de reunir-se amb el president de la principal agrupació opositora de Síria, que Egipte seguirà defensant la revolució fins que aconsegueixi un estat democràtic. El divendres havia anunciat que el seu govern revisaria el trencament de llaços diplomàtics amb el règim de Bashar al-Asad.

Bombardeig a Ariha

A aquests tretze morts s'hi sumen almenys 18 persones més que, segons va assenyalar l'Observatori Sirià de Drets Humans, van ser víctimes ahir d'un bombardeig de les forces del règim contra el mercat principal de la localitat de Ariha, a la província d'Idleb, al nord de Síria.

El director de l'Observatori, Rami Abdul-Rahman, va dir que entre les víctimes hi ha un menor d'edat i deu dones.

Grups de l'oposició com la Comissió General de la Revolució Síria i els Comitès de Coordinació Local van confirmar el bombardeig, tot i que van informar de setze morts i dinou, respectivament.

Activistes van penjar a Internet un vídeo en què es veuen els cossos de les víctimes escampats pel terra del mercat i a diverses persones intentant evacuar els morts i ferits.

Almenys 93.000 persones han mort a Síria des de l'inici del conflicte al març de 2011, segons dades de Nacions Unides, tot i que l'Observatori Sirià de Drets Humans ha elevat ja la xifra a més de 100.000