Aigües freàtiques carregades de radiació procedent dels reactors de la central atòmica de Fukushima, situada al nord de Tòquio, s'estan filtrant cap a l'Oceà Pacífic, suscitant el temor que l'aigua tòxica hagi estat arribant al mar des que es va produir el desastre fa dos anys.

Retractant-se respecte de declaracions anteriors, Tòquio Electric Power Co. va confirmar la filtració de l'aigua subterrània, fet que va ser respost per una petició del Govern perquè aturi les filtracions, que, segons el secretari del gabinet Yoshihide Suga, són "greus".

Tepco, com es coneix l'empresa elèctrica, sospitava que s'estaven produint filtracions després de descobrir que els nivells d'aigua en els pous de control es movien en sintonia amb les marees, va explicar la portaveu, Kaoru Suzuki. L'operador no sap quan van començar les filtracions ni quanta aigua radioactiva ha arribat al mar, va afegir. Les mostres d'aigua indiquen que la contaminació s'ha limitat a la zona portuària propera a la central de Fukushima, va assenyalar Suzuki. L'anunci va indignar els sindicats de pescadors, preocupats perquè la filtració arribi a la cadena alimentària.