L'organització de l'expedició de la que formen part els tres muntanyencs espanyols -un d'ells català- desapareguts des del dia 22 al Gasherbrum-I, al nord del Pakistan, no dóna "res per perdut" i confia que els mateixos puguin culminar amb èxit el descens d'aquesta muntanya perquè són muntanyencs experimentats i van ben equipats.

Encara que estava previst que avui partís cap al punt on es va perdre el contacte amb ells -a 7.400 metres- un equip de rescat format pels companys de l'expedició i per portadors, finalment no ha estat possible seguir del camp 2 cap a dalt a causa de les males condicions climàtiques i, sobretot, al vent, encara que s'espera que millorin al llarg del dia per poder realitzar la sortida demà.

També podria sumar-s'hi un helicòpter per fer un reconeixement aeri, segons que ha explicat a Efe Javier Garrido, responsable de l'agència Aragó Aventura, organitzadora de l'expedició que integren onze persones, totes espanyoles, qui ha indicat que aquest mitjà aeri només pot arribar fins als 6.000 metres d'altura.

Així, si es localitza els alpinistes desapareguts, amb els quals es va perdre la comunicació dilluns passat quan estaven a 7.400 metres en el seu descens del cim del Gasherbrum-I (8.068 metres), els companys podrien ajudar-los a baixar fins al punt on arribés l'helicòpter.

Garrido ha recordat que l'últim contacte que van tenir amb Abel Alonso, de Pontevedra; Álvaro Paredes, de Valladolid, i Xevi Gómez, de Sarrià de Ter (Gironès), va ser dilluns passat al matí amb el campament base. Van narrar aleshores que havien tingut problemes amb la baixada pel temps, sobre tot el vent, i que no podien seguir baixant, pel que havien de refugiar-se.

El responsable de l'agència organitzadora de l'expedició confia que la situació es resolgui amb èxit perquè són "bons muntanyencs, experimentats" i ha indicat que es manté en contacte amb les famílies dels tres muntanyencs, que són "coneixedores de la situació".