El grup popular va acceptar dues peticions de compareixença davant el Congrés del president del Govern, Mariano Rajoy, plantejades per l'oposició perquè doni explicacions pel cas Bárcenas, però va rebutjar la del PSOE en portar inclosa la sol·licitud de dimissió del cap de l'Executiu. Dos dies després que Rajoy anunciés que compareixeria a petició pròpia al Congrés per informar de la situació política i econòmica del país i donar la seva versió del cas Bárcenas, la Diputació Permanent de la Cambra Baixa va debatre tres peticions de compareixença del cap del Govern per aquest mateix assumpte i plantejades per l'oposició.

El portaveu del grup popular, Alfonso Alonso, va anunciar en la seva intervenció que s'acceptarien dues de les peticions, una d'elles presentada per CiU i PNB, i una altra per l'Esquerra Plural i el Grup Mixt. Totes dues reclamaven la presència de Rajoy davant el ple del Congrés per informar del cas Bárcenas, mentre que la del PSOE, rebutjada pels populars, concretava que havia de comparèixer per "aclarir quan i com pensa assumir les ineludibles responsabilitats polítiques que es deriven de les informacions facilitades per l'extresorer del PP i que han de provocar la seva dimissió".

Per altra banda, Rosalía Iglesias, dona de Bárcenas, va realitzar una transferència de 6.000 euros des d'un dels comptes dels que disposava a l'entitat Bankia, a Madrid, a un altre de recent obertura el passat 27 de juny, dia en què el seu marit va ingressar a la presó, segons es desprèn d'un escrit de la Fiscalia Anticorrupció.

En aquest sentit, la Fiscalia considera necessari mantenir el bloqueig dels comptes a Espanya de l'extresorer del PP i la seva dona davant els indicis que Bárcenas va repatriar en ells, a l'inici del cas Gürtel, part dels fons que tenia dipositats a Suïssa per ocultar-los.

En un altre ordre de coses, el Consell General del Poder Judicial va decidir prorrogar al magistrat Pablo Ruz al jutjat d'Instrucció Número 5 de l'Audiència Nacional -encarregat de la investigació del cas Gürtel i del cas Bárcenas-, tal com havia demanat el tribunal.

Finalment, la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, va abandonar la Diputació Permanent després que la vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos, li retirés la paraula en introduir en el debat la militància del president del Tribunal Constitucional (TC), Francisco Pérez de los Cobos. La Mesa del Congrés va impedir amb el vot en solitari del PP que De los Cobos hagi de comparèixer.