La jutgessa que investiga els ERO falsos va donar per segur que l'actual president de la Junta, José Antonio Griñán, coneixia els informes en els quals s'advertia d'irregularitats en el procés de les ajudes quan era conseller d'Hisenda. Així ho va dir la jutgessa Mercedes Alaya en la introducció d'una de les preguntes que va plantejar a l'exinterventor general del Govern andalús Manuel Gómez Martínez, que ahir va declarar com a imputat pel cas dels ERO.

Gómez Martínez va assegurar que tot el Consell de Govern andalús va haver de conèixer les irregularitats que la Intervenció recollia en els seus successius informes sobre el sistema de pagament d'aquests ERO falsos.

Advocats personats en aquesta causa van explicar en un recés de la declaració de l'exinterventor davant la jutgessa que, segons l'imputat, Griñán va haver de conèixer les irregularitats perquè eren "cridaneres". Encara que no conegués els detalls, és "absolutament impensable" que el llavors conseller d'Hisenda no sabés el que estava passant, segons la declaració de Gómez Martínez, van afegir els lletrats.

L'exinterventor va iniciar la seva compareixença ratificant la seva declaració davant la Guàrdia Civil i el seu escrit titulat "Divines paraules", dirigit al president del Parlament andalús poc després de la seva compareixença davant la comissió parlamentària d'investigació el 2012. En l'esmentat escrit, Gómez Martínez va assegurar que els alts càrrecs de l'Administració "podrien haver acabat amb el niu de corrupció en 24 hores si ?haguessin tingut voluntat". També va afirmar que els funcionaris públics havien estat agredits per "una caterva de polítics covards i sense honor".

Per part seva, la delegada del Govern a Andalusia, Carmen Crespo, considera "significatiu" que el president andalús anunciés dimecres que se'n va a finals d'agost, just un dia abans de la declaració, de l'exinterventor general de la Junta en el cas dels ERO. Va afegir que "això ha estat el que ha aixecat una mica la situació a Andalusia".

Malgrat això, va assenyalar que si hi ha relació o no "ho haurà de dir la Justícia", ja que "no m'atreveixo ni m'atreviria mai, primer a ficar-me en una instrucció judicial i segon a acusar amb el dit perquè és una qüestió que a mi no em competeix".