L'incendi que afecta la Serralada de la Tramuntana de Mallorca des de divendres passat va quedar estabilitzat en un 85%, encara que segueix inestable una part de la finca pública de Galatzó, mentre els veïns d'Estellencs desallotjats diumenge van començar a tornar a les seves cases. El cap d'extinció d'incendis de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), Miquel Sintes, va explicar que l'estabilització no significa que el foc estigui controlat, quelcom que es preveu que es produeixi entre avui i demà, mentre que per a l'extinció total queden "uns dies més".

La zona que més treball ha donat a tot el personal d'extinció és la de la muntanya Galatzó en direcció a Estellencs, fins on uns 60 membres dels equips d'extinció van haver d'accedir en helicòpters, ja que no s'hi pot arribar per terra, i allà porten a terme treballs manuals.

Un total de 400 professionals i 29 mitjans aeris -dels quals dotze han estat enviats pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient- van combatre durant la jornada el foc i s'estudia la possibilitat que l'helicòpter d'Eivissa torni a la seva base, de la mateixa manera que algun altre.