Un emotiu funeral a la catedral de Santiago de Compostel·la ha donat l'últim adéu a les 79 víctimes de l'accident del tren Alvia a la corba d'Angrois. Cinc dies després de la tragèdia, la catedral gallega s'ha omplert de familiars de les víctimes i d'autoritats, entre les quals els prínceps d'Astúries i la infanta Elena; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijoo, o el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Per part de la Generalitat, hi ha assistit la vicepresidenta Joana Ortega. L'arquebisbe de Santiago, Julián Barrio, ha oficiat la missa i ha traslladat el condol als familiars. "Galícia i Espanya us porten al cor", ha assegurat Barrio.

"I tantes persones -cardenals, bisbes, religioses i laics, més enllà de les nostres fronteres, m'han demanat que us transmeti les seves condolences", ha continuat l'arquebisbe de Santiago, que ha reconegut que "no és fàcil comprendre i acceptar aquesta realitat" (de l'accident de tren) però ha recomanat a tot aquell qui ha perdut un ésser estimat en la tragèdia "a no malgastar el dolor". Julián Barrio també ha agraït l'heroisme de la gent d'Angrois, "que va desviure's per atendre les víctimes", i de tots els efectius dels equips de salvament. De fet, entre els assistents al funeral hi ha una representació dels voluntaris que van participar en les tasques de rescat. Hi han assistit vestits amb els seus uniformes de treball i han ocupat un lloc preferent en el temple.

Paral·lelament, centenars de fidels i peregrins han seguit el funeral -que ha estat oficial i no d'Estat- des de l'exterior gràcies a una pantalla gegant que s'ha instal·lat a la plaça de la Quintana.